fbpx
  • CompuCash on loodud selleks, et lihtsustada müügitegevusi, vältida rahalisi ja kaubaga seotud kadusid, hoida äritegevus kontrolli all, integreerida ettevõtte tööprotsesse ning võimaldada efektiivset kvaliteetset klienditeenindust.

    Hooldus:

    E-R: 9:00 – 17:00

    +372 639 7937

    501 9099 (muul ajal, ärikriitilised probleemid)

    kassa@ektaco.ee

  • CompuAccess on terviklahendus, mis aitab aega ja raha kokku hoida. Tööaja planeerimine, graafikus vajalike muudatuste tegemine ning reaalsete töötundide mõõtmine toimub ühes programmis. Liidestus personalitarkvaraga annab kvaliteetse sisendi ka palgaarvestuseks.

     

    Hooldus:

    E-R: 9:00 – 17:00

    +372 639 7939

    lukud@ektaco.ee

     

Kasutajatugi

Kas kõige kallim triipkoodilugeja = kõige parem triipkoodilugeja?

Mis on triipkoodilugeja juures kõige tähtsam? Mõistagi see, et ta sinu kaupade koode võimalikult kiiresti ja mugavalt loeks. Et leida sinu ärisse sobiv triipkoodilugeja, on vaja teada rohkemat kui ainult seadme hinda.

Kuidas triipkoodilugeja töötab?

Triipkoodi (ehk ribakoodi, vöötkoodi) lugeva seadme tööpõhimõte seisneb selles, et kiirega loetakse sisse kood, mis moodustub eri laiusega ribadest. Triipkoodi standardeid on päris palju, neist ehk tuntuim on EAN-kood.

Triipkoode on kahte liiki:

  • Avalikud koodid on need, mida tootjad oma kauba pakendile trükivad. Et koodid omavahel segi ei läheks, on vaja need eelnevalt registreerida.

  • Sisemiseks kasutuseks mõeldud koodid on need, mida kaupmees ise toodetele paneb ning mis on arusaadavad ainult selle kaupmehe kassasüsteemile. Ektaco kassaprogrammis on spetsiaalne moodul, millega saab ise etikette kujundada: lisaks triipkoodile võib etiketile mahutada toote nime, logo, hinna ja mitmesugust lisainfot. Etiketi suurus sõltub sellest, mis liiki tootega on tegemist, näiteks juveeliäris peavad kasutatavad etiketid olema võimalikult väikesed, valmistoidu puhul aga peab etiketil olema ruumi ka koostisosade ja toitumisalase info jaoks.

Milline triipkoodilugeja mulle sobida võiks?

Triipkoodilugejad kasutavad erinevaid tehnoloogiaid – tavalised laserkiirega lugejad, mitme kiirega võrklugejad, statsionaarsed ja manuaalsed, juhtmega ja ilma.

Kassas, kus enamasti on järjekord ootamas ning kiirus tähtis, on kõige mugavam kasutada võrklugejat, mille kiirtevihk koosneb erineva nurga all langevatest kiirtest. Koodi skaneerimiseks piisab sellest, kui kaup lihtsalt lugeja eest mööda libistatakse, sest mõni kiir ikka sellise nurga all langeb, et kood sisse lugeda.

Kui on aga tegemist poega, kus kaupmehel jääb aega iga kliendiga rahulikult tegeleda, siis pole kalli ja võimsa võrklugeja soetamine tingimata vajalik, sama töö teeb ära ka kordi odavam manuaalne laserlugeja ehk käpp.

Juhtmevaba Bluetooth tehnoloogiat kasutav triipkoodilugeja on väga käepärane neis poodides, kus on tegemist suurte ja raskete toodetega. Näiteks suurt suhkrukotti või õllekasti on ebamugav kassalindile tõsta, palju lihtsam on, kui müüja tuleb lugejaga leti tagant välja.

Ehkki laserlugejat peetakse tavaliselt parimaks, ei sobi see kõigile toodetele. Näiteks alkoholipoodi on parem osta kujundilugeja, sest laserkiir peegeldub klaasilt ega suuda iga kord koodi hästi lugeda.

Triipkoodilugejat valides on tarvis silmas pidada paljusid asju: mis liiki kaupa müüakse, kui suur ja mis materjalist see on, kui oluline on skaneerimise kiirus jne. Esimest korda triipkoodilugejat ostes on raske kõigis võimalustes orienteeruda, sellepärast soovitame pidada nõu müügikonsultandiga, kelle kogemused aitavad leida sobivaima lahenduse.

Otsid lahendust, mis töötab?

Täida vorm või võta meiega ühendust

telefonil +372 654 2150

Saada päring

Edasi

Võtame ühendust!

    CompuCash on loodud selleks, et lihtsustada müügitegevusi, vältida rahalisi ja kaubaga seotud kadusid, hoida äritegevus kontrolli all, integreerida ettevõtte tööprotsesse ning võimaldada efektiivset kvaliteetset klienditeenindust.
    CompuAccess võimaldab mugavalt planeerida töögraafikud, mõõta lihtsalt reaalset tööaega, sh nii automaatselt kui ka soovi korral detailselt paljude tööliikide kaupa. Sisukad raportid nutikateks otsusteks ning kvaliteetne sisend palgaarvestuseks.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.