fbpx
  • CompuCash on loodud selleks, et lihtsustada müügitegevusi, vältida rahalisi ja kaubaga seotud kadusid, hoida äritegevus kontrolli all, integreerida ettevõtte tööprotsesse ning võimaldada efektiivset kvaliteetset klienditeenindust.

    Hooldus:

    E-R: 9:00 – 17:00

    +372 639 7937

    501 9099 (muul ajal, ärikriitilised probleemid)

    kassa@ektaco.ee

  • CompuAccess on terviklahendus, mis aitab aega ja raha kokku hoida. Tööaja planeerimine, graafikus vajalike muudatuste tegemine ning reaalsete töötundide mõõtmine toimub ühes programmis. Liidestus personalitarkvaraga annab kvaliteetse sisendi ka palgaarvestuseks.

     

    Hooldus:

    E-R: 9:00 – 17:00

    +372 639 7939

    lukud@ektaco.ee

     

Kasutajatugi

Restoraniarve otse nende (EMTA) süsteemi – Ektaco kommentaar Äripäeva artiklile

Hiljuti ilmus Äripäevas artikkel: "Restoraniarve otse nende (EMTA) süsteemi" ("online" väljaandes 09.02.2018, paberväljaandes 12.02.2018), kus oli juttu kassasüsteemi ja maksuameti vahelisest võimalikust liidesest. Loe Ektaco AS arvamust sellele plaanile. Äripäeva artikliga saate tutvuda siin. (avaldatud online väljaandes 09.02.2018, paberväljaandes 12.02.2018)

Allpool on toodud Ektaco AS arvamus Äripäeva ajakirjanikele

Eesti toitlustusvaldkonna populaarseima kassasüsteemi pakkuja Ektaco AS arvates tasub plaan täiendavat läbimõtlemist, võttes arvesse nii kassasüsteemide kui ka kassaaparaatide kasutajaid. Maksudest kõrvale hiilimise probleemi see ei lahenda ja soovija leiab tulu varjamiseks viisi ka online-liidesega. Seni avaldatud info baasil tundub puuduvat sügavam analüüs, mida kindlasti tuleks teha arvestades osapooli puudutavaid plusse, miinuseid ja majanduslikku tausta. Ettevõtjatele ei tohiks planeeritav muudatus tähendada ainult kulusid ja lisategevusi, mis veelgi nende põhitegevusele keskendumist segab. Ektaco AS alustas kassasüsteemide tootmist 1990. aastal. Praeguseks on internetipõhine kassasüsteem CompuCash kasutusel enam kui tuhandes Eesti toitlustuskohas. Aastate pikkune kogemus näitab, et kassasüsteemi kasutajate eesmärk pole maksudest kõrvale hiilida. Kassasüsteem muretsetakse, et pakkuda kiiremat ja mugavamat teenindust, omada reaalajas äris toimuvast ülevaadet ja kontrollida töötajaid. Seetõttu on loomulik, et kõik tehingud registreeritakse ja maksuametile esitavad andmed pärinevad samuti kassasüsteemist. Maksudest kõrvalehiilimiseks on kassasüsteemist oluliselt mugavam tööriist kassaaparaat. See seade töötab ilma internetita ja enamasti tehinguid pikemaajaliselt ei salvesta. Maksuameti plaan toob kaasa kassaaparaatide laiema leviku, mis pärsib restoranide tehnoloogia arengut. Kassaaparaatide levikuga liigume tagasi 90ndatesse. Kassaaparaatidega ei saa restoranipidajad piisavalt infot äris toimuvast, langeb teeninduse kiirus ja on raskendatud innovatiivsete tehnoloogiliste, iseteeninduslike ja makselahenduste juurutamine.  Ajal, kus kaardimaksete osakaal on sageli 2/3 või enamgi kogukäibest ning see osakaal iga päevaga kasvab, on uue online-liidese nõue ja sellega kaasnevad lisakulud ilmselge liialdus. Ilmestamiseks ei pea me näidet kaugelt otsima. Lätis on kassaaparaadid endiselt populaarsed. Seda võib selgitada sellega, et nende maksuamet on muutnud kassasüsteemi lisana kohustuslikuks plommitud seadme, kuhu talletakse kogu tehingute info. Veel hiljuti kassaaparaatidele sellised nõuded ei kehtinud. Artiklis toodud päevapraadide näide, kus 20 päevaprae asemel registreeritakse kaks ja 18 jääb registreerimata, on online-liidese korral endiselt aktuaalne. Ebaaus kaupmees jätab need 18 praadi lihtsalt oma kassasüsteemi sisestamata.

Otsid lahendust, mis töötab?

Täida vorm või võta meiega ühendust

telefonil +372 654 2150

Saada päring

Edasi

Võtame ühendust!

    CompuCash on loodud selleks, et lihtsustada müügitegevusi, vältida rahalisi ja kaubaga seotud kadusid, hoida äritegevus kontrolli all, integreerida ettevõtte tööprotsesse ning võimaldada efektiivset kvaliteetset klienditeenindust.
    CompuAccess võimaldab mugavalt planeerida töögraafikud, mõõta lihtsalt reaalset tööaega, sh nii automaatselt kui ka soovi korral detailselt paljude tööliikide kaupa. Sisukad raportid nutikateks otsusteks ning kvaliteetne sisend palgaarvestuseks.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.